Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@22:19:48 GMT

بررسی آمار تولیدات آهن آلات و محصولات فولادی در سال ۱۴۰۰

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۰۳۶۳۱

در ابتدای سال 1400، محصولات فولادی به‌صورت صعودی روند تولید را در پیش گرفتند، اما با رخ‌دادن اتفاقاتی چون قطعی برق در تابستان و کمبود گاز برای صنایع در زمستان، در نهایت و در انتهای سال 1400، مجموع تولید این محصولات با رشد منفی 8 درصد به کار خود پایان داد.

در این مقاله به آمار تولید آهن آلات و محصولات فولادی در سال ۱۴۰۰ می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی آمار تولید آهن آلات کشور در سال 1400

کارخانه‌های تولید مقاطع فولادی، سال ۱۴۰۰ را پرقدرت شروع کردند و توانستند آمار تولید را به‌رشد ۶ درصدی برسانند، اما اوضاع بر وفق مراد آن‌ها نبود و در نهایت ۵ ماه ابتدایی سال را با ۱۱ درصد تولید کم‌تر نسبت به‌سال ۱۳۹۹ ثبت کردند. علت‌های مختلفی مثل قطعی‌های مکرر برق، انتخابات و عرضه‌و‌تقاضا روی این موضوع تأثیرگذار بود؛ این روند منفی تا پایان سال ادامه داشت و در نهایت سال ۱۴۰۰ با روند منفی ۵ درصد در میزان تولید مقاطع فولادی به‌پایان رسید.

افت میزان تولید در مقاطع فولادی تخت بیشتر از مقاطع طویل دیده می‌شد، محصولات تخت ۱۷ درصد کاهش تولید داشتند و محصولات طویل هم روند کاهشی ۷ درصدی تولید را تجربه کردند؛ این روند کاهشی تا پایان سال ادامه داشت. در نهایت رشد تولید مقاطع طویل به منفی ۳ درصد و محصولات تخت به منفی ۸ درصد رسید. در ادامه میزان تولید محصولات مختلف را یک‌به‌یک بررسی خواهیم کرد.

آمار تولید میلگرد

یکی از علت‌های نوسان قیمت میلگرد امروز در سال ۱۴۰۰، میزان تولید این محصول بود؛ میزان تولید میلگرد هم مانند سایر مقاطع فولادی، در ابتدای سال روند صعودی داشت، اما در نهایت سال را با رشد منفی تولید، به‌پایان رساند. در سال ۱۴۰۰ حدود ۹ میلیون و ۱۴۸ هزار تن مقطع فولادی میلگرد تولید و به‌بازار عرضه شد.

طبق نظرات کارشناسان آهن‌آنلاین:

دلایل مختلفی باعث نوسان در قیمت میلگرد می‌شود، میلگرد یا به‌طور دقیق‌تر میلگرد تقویتی یک نوع پروفیل است که به دلیل حجم مصرف بالا در صنایع مختلف از جمله ساختمان‌سازی محبوب است، تغییر ناگهانی قیمت مواد اولیه تاثیر مستقیم بر قیمت میلگرد دارد. میلگرد فولادی است که به شکل میله یا مش است و یکی از دلایل مصرف میلگردهای فولادی، بهبود مقاومت کششی بتن است.

آمار تولید تیرآهن

نوسان تولید تیرآهن، نسبت ‌به‌سایر مقاطع فولادی کم‌تر بود؛ میزان تولید این مقطع در سال ۱۴۰۰ تنها ۲ درصد کم‌تر از سال ۱۳۹۹ بود.

در سال ۱۴۰۰ کارخانه‌های ایرانی ۱ میلیون و ۲۲۱ هزار تن تیرآهن تولید کردند و قیمت تیرآهن (https://ahanonline.com/product-category/تیرآهن-و-هاش/تیرآهن/) هم در ماه‌های مختلف، روندهای متفاوتی را تجربه کرد.

طبق بررسی‌های صورت گرفته:

تیرآهن یکی از مهمترین پروفیل‌ها در صنعت ساختمان شناخته می‌شود. حجم استفاده از این محصول به اندازه‌ای بالا است که حتی کوچکترین تغییر در قیمت تیرآهن موجب اختلاف زیاد در هزینه اجرا خواهد شد. انتخاب مناسب چنین کالای مهمی تاثیر بسیاری در تعیین موفقیت و شکست پروژه خواهد داشت.

مقایسه نوسانات آمار تولید مقاطع طویل فولادی در نیمه اول و دوم سال 1400

محصولاتی مثل تیرآهن، نبشی، ریل و میلگرد در دسته مقاطع طویل فولادی قرار می‌گیرند. همان‌طورکه پیش از این گفتیم، نوسان‌های آمار تولید مقاطع طویل نسبت به محصولات تخت کم‌تر بود و در ۵ ماه ابتدایی سال، روند کاهشی ۷ درصدی را در تولید تجربه کرد.

به‌طورکلی در سال ۱۴۰۰، حدود ۱۱ میلیون و ۲۰۶ هزار تن مقطع فولادی طویل تولید شد؛ این میزان ۳ درصد کم‌تر از مقدار تولید در سال قبل بود. قیمت این مقاطع در بازه‌های زمانی مختلف سال باتوجه‌به تقاضای صنعت ساخت‌وساز برای آن‌ها، متفاوت بود.

مقایسه تغییرات آمار تولید مقاطع تخت فولادی در نیمه اول و دوم سال 1400

ورق، فویل و تسمه جزء مقاطع فولادی تخت هستند که کم‌تر در صنایع ساخت‌مان‌سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ این محصولات در صنایع دیگری مثل خودروسازی کاربرد زیادی دارند. این دسته از مقاطع فولادی در سال ۱۴۰۰ روند منفی ۸ درصدی داشتند. کارخانه‌های کل کشور در مجموع در سال ۱۴۰۰، حدود ۸ میلیون و ۴۲۹ هزار تن مقطع فولادی تخت تولید و به‌بازار عرضه کردند.

میزان تولید ورق گرم در سال ۱۴۰۰، حدود ۸ میلیون و ۲۸۹ هزار تن بود و ۶ درصد کم‌تر از سال قبل تولید شد؛ در مقابل میزان تولید ورق‌های نورد سرد به‌اندازه سال قبل بود و ورق‌های پوششدار نیز ۲ درصد بیشتر از سال ۱۳۹۹ تولید شدند.

سخن پایانی

از فاکتورهای تاثیرگذار بر تعیین قیمت آهن آلات و محصولات فولادی، میزان تولید و عرضه‌وتقاضای بازار است. هرچقدر میزان تولید کم‌تر باشد، عرضه محصول کم‌تر می‌شود و اگر تقاضا زیاد باشد، قیمت مقطع مورد نظر افزایش پیدا می‌کند. در مقابل اگر تقاضا هم مثل عرضه کم باشد، قیمت تغییری پیدا نمی‌کند و حتی ممکن است کم‌تر شود.

مجموعه آهن آنلاین منبعی معتبر برای اعلام قیمت انواع آهن آلات و مقاطع فولادی است که امکان خرید محصولات کارخانه‌های مختلف را برای کاربران فراهم کرده است.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص قیمت آهن آلات می‌توانید به وب سایت آهن آنلاین مراجعه کنید.

https://ahanonline.com/

آدرس: تهران، ستارخان، خیابان حبیب الله، نبش بن بست بنفشه.پ114

شماره تماس: 54712-021

ایمیل: info@ahanonline.com

منبع: الف

کلیدواژه: محصولات فولادی مقاطع فولادی تولید مقاطع میزان تولید سال ۱۴۰۰ آمار تولید مقاطع طویل آهن آلات هزار تن سال 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۰۳۶۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد

عباس میراحمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: با پیگیری‌هایی که در حوزه صنعت طیور و مرغداری صورت گرفت و همچنین با همراهی اتحادیه مرغداران و مرغداری‌ها از مجموع حدود ۲۱۴ واحد پرورش مرغ گوشتی که در استان وجود دارد، به جز چند مورد محدود، مابقی فعال هستند.

وی افزود: تولید گوشت مرغ در استان چهارمحال و بختیاری نسبت به سال قبل حدوداً ۲۸ تا ۳۰ درصد افزایش تولید داشته است.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: جوجه‌ریزی در ماه فروردین امسال نسبت به سال قبل حدود ۲۳ درصد افزایش داشت و در مجموع صنعت طیور به حالت عادی خود بازگشته است، این اطمینان وجود دارد که تا دو ماه آینده در حوزه مرغ چالشی نخواهیم داشت.

میراحمدی عنوان کرد: برنامه‌ریزی شده تا بخشی از تولید گوشت مرغ توسط پشتیبانی امور دام در چهارمحال و بختیاری ذخیره‌سازی شود، به طور متوسط هر شب که کشتار مرغ در کشتارگاه‌های استان انجام می‌شود بین ۷ تا ۱۰ تن گوشت مرغ منجمد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مجوز صادرات گوشت مرغ به خارج از کشور اخذ شده و روند این کار توسط اتحادیه مرغداران چهارمحال و بختیاری در حال بررسی است تا بازار هدف مشخص و تامین شود.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته حدود ۷۰ تن صادرات در حوزه طیور از استان خواهیم داشت.

میراحمدی درخصوص صنعت دامپروری چهارمحال و بختیاری، بیان کرد: با توجه به تغییرات نرخ ارزی، همچنین افزایش ۶ برابری قیمت نهاده‌ها و کاهش شدید قیمت گوشت در بازار دچار مشکلاتی شدیم، اما خوشبختانه در سال گذشته با حمایت‌هایی که صورت گرفت و تسهیلات بانکی که پرداخت شد، بخشی از دامپروری‌های چهارمحال و بختیاری احیا شدند.

وی با بیان اینکه حدود ۴۵ واحد دامپروری در چهارمحال و بختیاری احیا شد تاکید کرد: برنامه‌هایی که برای آینده در دستور کار داریم در حوزه مگافارم‌ها است، در همین راستا عملیات اجرایی دامداری ۳ هزار راسی در دشت زرین طی روزهای آینده آغاز خواهد شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: همچنین برنامه‌ریزی شده است تا طرح پرورش گوسفند ۵۰ هزار راسی در شهرستان بروجن اجرا شود.

میراحمدی افزود: راه‌اندازی یک واحد گاوداری در سودجان در مرحله برنامه‌ریزی و جذب سرمایه‌گذار است، این پروژه قرار است در ۳۰ هکتار زمین اجرا شود، همچنین رایزنی با سرمایه‌گذار در حال انجام است که در صورتی که تمایل دارد دام سبک یا سنگین پرورش دهد، اعلام کند.

وی ادامه داد: از طرفی با توجه به دستوری که مبنی بر خروج دام از شهرها صادر شده بود و محدودیت‌هایی که برای نگه‌داری دام در مناطق شهری وجود داشت، پیش‌بینی شد که با مشکلاتی مواجه شویم لذا کمیته مکان‌یاب با حضور معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی و شرکت شهرک‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری تشکیل و ۴۳ مکان خارج از شهر شناسایی شد.

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: چالشی که در بحث عرضه محصولات دامی و طیور در سطح استان وجود داشت، نبود میدان عرضه دام بود، بنابراین حدود ۷.۴ هکتار زمین در محل نانواخانه شناسایی شد که ظرف ماه آینده بعد از اخذ مجوزهای آن کلنگ‌زنی می‌شود.

کد خبر 6093728

دیگر خبرها

  • برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بین المللی نساجی یزد
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • لزوم بررسی قیمت گوشی های نوکیا در بازار از سوی وزارت صمت
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • قیمت تولیدات ایران‌خودرو در بازار +جدول
  • آخرین آمار از میزان بارش‌ها در کشور / ایران از خشکسالی دور شد؟
  • قیمت محصولات ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول