Web Analytics Made Easy - Statcounter

تمام افرادی که در بازار آهن آلات فعال هستند و یا اینکه به عنوان مصرف کنندگان مقاطع فولادی فعالیت دارند، از این موضوع باخبرند که بازار آهن آلات از اول سال 99 تاکنون نوسانات زیادی داشته است.

 به گزارش گروه بازرگانی خبرگزاری دانشجو، تمام افرادی که در بازار آهن آلات فعال هستند و یا اینکه به عنوان مصرف کنندگان مقاطع فولادی فعالیت دارند، از این موضوع باخبرند که بازار آهن آلات از اول سال 99 تاکنون نوسانات زیادی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقاتی که در بازار بورس افتاد و بالا و پایین رفتن نرخ دلار، وضعیت بازار را دچار تغییر کرد و جالب است که این تغییرات همچنان ادامه دارد. در این مقاله می‌خواهیم به روند قیمتی انواع مقاطع فولادی از اول سال 99 و تحلیل قیمت آهن آلات بپردازیم. در ادامه این تحلیل باما همراه باشید تا بررسی کنیم که چه عواملی در این حوزه تاثیرگذار هستند و کدام یکی از محرک‌ها تا چه حد بی تاثیر بوده‎اند؟

 

 

 

 

تحلیل قیمت آهن و مقاطع فولادی

 

دنیای مقاطع فولادی را بدون وجود میلگرد نمی‌توان متصور شد؛ اهمیت این محصول در سازه‌های فولادی و صنایع مختلف به اندازه‌ای است که بدون وجود آن هیچ پروژه‌ای را به اتمام نمی‌توان رساند. حجم استفاده از میلگرد در سازه‌های فولادی بالاست و عوامل مختلفی در قیمت نهایی آن تاثیرگذار هستند

بهتر است تحلیل قیمت مقاطع فولادی را با میلگرد شروع کنیم. همان طور که می‌دانید، از گذشته تاکنون میلگرد به عنوان یکی از پرکاربردترین مقاطع فولادی بوده است. قیمت میلگرد در شش ماه اول سال روند افزایشی داشته است. در میانه‌های سال 97 و 98 دو بار شاهد کاهش قیمت بوده‌ایم که به مذاکرات مربوط می‌شود. اما تمام این تمهیدات دولت در حال حاضر هیچ تاثیری ندارد و قیمت میلگرد در سه ماه اول سال 99 افزایش چشمگیری داشته است.

قیمت ناودانی، نبشی، میلگرد آجدار، ورق سیاه و ورق روغنی کاملا شیب مثبت داشته‌اند. در این میان قیمت ورق روغنی که یکی از ورق‌های فولادی پرکاربرد است، بیش از سایر محصولات فولادی افزایش یافته است. دلیل این افزایش قیمت، متریال‌ها و تکنولوژی مورد استفاده برای ساخت این ورق‌هاست.

فرآیند ورق روغنی کار سخت و پیچیده‌ای است و نیازمند حرارت، ذوب و شکل دهی است و به دلیل افت تولید آن در اواخر سال 99 و همچنین اوایل سال 99 به دلیل مشکلات اقتصادی به وجود آمده و شرایط کرونا، قیمت این محصول به یکباره بالا رفت و ما شاهد افزایش قیمت این محصول بودیم.

قیمت شمش فولادی هم که به عنوان پایه و ماده اولیه مقاطع فولادی محسوب می‌شود، در سال 99، نزدیک به 80 درصد افزایش داشته است. اما این رشد بیشتر ارزش ریالی آن بوده است و فولاد در بازار جهانی قیمت ثباتی داشته است و جز بازارهای نسبتا پایا بوده است.

قیمت این محصول از مهر ماه 99 تا اردیبهشت ماه، کاملا روند افزایشی داشته است. همان طور که می‌دانید، شمش فولادی یک محصول صادراتی است و بسیاری از مصرف کنندگان با این نرخ قیمت می‌توانند قیمت سایر مقاطع فولادی را متناسب با شمش بررسی کنند.

 

 

قیمت تیرآهن هم مانند سایر مقاطع فولادی از ابتدای سال تاکنون، روند صعودی داشته است. تیرآهن‌ها انواع مختلفی دارند و در سایزهای مختلفی هستند، پیش بینی قیمت برای تیرآهن 14 و 16 کمی متفاوت است و به دلیل تقاضای متفاوت این محصولات، تفاوت اندکی بین نرخ این دو محصول وجود دارد.

در مورد تیرآهن 16 هم افزایش قیمت در بلند مدت تخمین زده می‌شود. روند تغییراتی قیمت تیرآهن به صورتی بوده  است که این محصول در یک ماه قبل تقریبا رشد 4 درصدی داشته است.

مصرف‌کنندگان اصلی در حوزه آهن آلات

 

حوزه ساخت وساز، یکی از اصلی‌ترین مصرف کنندگان انواع محصولات فولادی است. به طور کلی همه مقاطع فولادی از میلگرد گرفته تا تیرآهن، ورق و ناودانی در این حوزه مصرف می‌شوند. قیمت فولاد بر قیمت نهایی مسکن هم از ابتدای سال تا الان تاثیرات زیادی داشته است. به صورت کلی، قیمت مسکن و قیمت فولاد در یک راستا حرکت می‌کنند و افت و خیزهای همسانی را تجربه می‌کنند.

حوزه ماشین آلات هم یکی از حوزه‌های اصلی آهن آلات است. قیمت آهن با نوسانات این حوزه هم مستقیما در ارتباط است. بالا رفتن قیمت دلار، واردات و استفاده از محصولات آهنی روی قیمت ماشین آلات سبک و سنگین تاثیرگذار است. از اوایل سال 99 تا تیرماه قیمت خودرو مخصوصا خودروهای سنگین به شدت بالا رفته و علت این موضوع را می‌توان بالا رفتن قیمت مقاطع فولادی دانست.

 دلار چه تاثیری در بازار آهن آلات در سال 99 داشت؟

 

طی سه ماه گذشته، قیمت دلار روند افزایشی داشت. یعنی در اوایل تیرماه 99 قیمت دلار تقریبا به 20 هزار تومان رسید. این افزایش قیمت روی قیمت آهن آلات هم تاثیرات زیادی داشت و می‌توان تاثیر آن را در نمودار قیمت میلگرد در سال 99 مشاهده کرد. اگر قیمت دلار در چند ماه پایانی سال هم به همین روند افزایشی باشد، ما شاهد تغییرات زیادی در بخش آهن آلات خواهیم بود.

با توجه به اینکه قیمت دلار به صورت مستقیم با قیمت مسکن در ارتباط است و بخش مسکن هم جز مصرف کنندگان اصلی آهن آلات در کشور است؛ روی قیمت آهن به شدت تاثیرگذار است.

به دلیل تحریم‌هایی که در بازار صنعت و آهن و فولاد وجود دارد، امسال بخش صادرات هم دچار مشکلات زیادی شد و همین امر باعث افزایش قیمت آهن و حتی رکورد در این بازار شد.

بورس چه تاثیری روی وضعیت بازار آهن در سال 99 گذاشته است؟

نمی‌توان از تاثیر بورس در تحلیل بازار آهن چشم‌پوشی کرد. با تحلیل نمادهای حوزه فولاد می‌بینیم که فولاد و نمادهای مربوط به آن رشد چشمگیری در حوزه‌ی بورس داشته‌اند و این به معنای تزریق سرمایه‌ی بیشتر به حوزه‌ی فولاد در کشور است. اگر شرایط رشد کارخانه‌ها و تامین منابع هم میسر باشد این حوزه رشد زیادی خواهد داشت و می‌توان به حوزه‌ی فولاد و آهن کشور امیدوار بود.

به طور مثال قیمت سهام فولاد مبارکه اصفهان در سال 98 تا اوایل تیر 99 رشد 125 درصدی را تجربه کرده است و جزو برترین‌های حوزه بورس بوده است. به عبارتی دیگر، فولاد مبارکه اصفهان توانسته است حجم بالایی از معاملات را به خود اختصاص دهد. مقاومت بازار در این حوزه برای سرمایه‌گذاران ایده‌آل است و سرمایه زیادی وارد این حوزه می‌شود.

وضعیت بازار آهن در سال 99

 

با توجه به موارد گفته شده، از ابتدای سال تاکنون، قیمت‌ها تا  40 الی 70 درصد افزایش داشته‌اند اما همچنان مصرف آهن و مقاطع فولادی افت بسیار کمی داشته است. اگر شرایط کرونا در ایران و جهان را نادیده بگیریم، احتمالا همچنان شاهد رشد مصرف آهن‌الات خواهیم بود.

 به طور کلی از نظر میانگین تعداد مصرف‌کننده‌ها افت بسیار کمی را شاهد بوده‌ایم. با اینکه قیمت آهن بالاتر رفته است اما پروژه‌های ساختمانی و مصرف آهن در حوزه‌های مختلف در حد ثابتی باقی مانده و به دلیل ایجاد زیرساخت‌های مربوط به کرونا در کشورهای مختلف جهان، کمبودهایی که در حوزه‌ی مصرف آهن وجود داشت تا حد زیادی تطبیق یافته و در حال حاضر از این نظر هنوز مشکلات رکود و تقاضای غیرمتعادل نسبت به عرضه وجود ندارد.

 البته با توجه به اتفاقات زیادی در حوزه‌ی سیاست رخ می‌دهد و شرایط نامتعادلی که در بازار جهان وجود دارد، نمی‌توان تحلیل دقیقی برای پیش بینی وضعیت بازار فولاد در چند ماه آخر سال 99 داشت.  اما به طور کلی دو احتمال وجود خواهد داشت:

اگر وضعیت دلار به همین صورت افزایشی باشد، شاهد بالا رفتن قیمت فولاد و آهن خواهیم بود. و اگر دلار به وضعیت تعادل برسد، شاهد ریزش قیمت‌ آهن آلات در بازار خواهیم بود.

 در تحلیل قیمت آهن آلات باید روی دلار که در حال حاضر 22 هزار تومان است، تمرکز کرد. اگر ریزشی در بازار دلار وجود داشته باشد، به همان تناسب شاهد کاهش قیمت در بازار آهن خواهیم بود. با توجه به شرایط سیاسی و اقتصادی فعلی همچنان قیمت دلار در حال افزایش است و باید دید که آهن و فولاد چقدر از این وضعیت تاثیر می‌پذیرند.

سخن پایانی

با توجه به موارد گفته شده به صورت کلی می‌توان تصمیم گرفت که پارامترهای مختلفی در قیمت نهایی محصولات فولادی تاثیر گذار هستند. محرک اصلی، در اصل قیمت دلار است. اگر قیمت دلار به همین شکل بالا برود، شاهد افزایش قیمت در حوزه آهن آلات خواهیم بود. به غیر از دلار، شرایط صادرات هم بر قیمت مقاطع فولادی تاثیر زیادی دارد. اگر صادرات متوقف شود یا مشکلات زیادی در این حوزه به وجود بیاید به طور مستقیم و غیرمستقیم روی وضعیت بازار در سال 99 و در آینده تاثیر خواهد گذاشت.

 شرایط بورس و عرضه سهام شرکت‌های فولادی هم در قیمت تاثیرگذار هستند. البته به غیر از این موارد، مصرف کننده‌ها جز عوامل تاثیرگذار هستند. اگر مصرف کنندگان محصولات فولادی نتوانند شرایط خود را با این قیمت‌ها سازگار کنند، کسب و کارهای حوزه آهن با مشکل مواجه شوند.

برای مشاهده نمودار های قیمت تمام مقاطع فولادی میتوانید به "اصفهان آهن" مراجعه کنید.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فولاد قیمت فولاد فروش فولاد تاثیرگذار هستند مقاطع فولادی محصولات فولادی بازار آهن آلات روند افزایشی مصرف کنندگان بازار آهن اول سال 99 وضعیت بازار افزایش قیمت تحلیل قیمت قیمت دلار مصرف آهن قیمت آهن ی فولاد حوزه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۹۲۰۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟

امتداد - نرخ اسکناس آمریکایی در بازار روز گذشته مجددا به کانال پایین‌تر بازگشت. بررسی‌ها نشان می‌دهد قیمت دلار آزاد در روزهای اخیر در حال رفت و برگشت میان کانال‌های ۶۰، ۶۱ و ۶۲ هزار تومانی بوده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ،  روزنامه دنیای اقتصاد نوشت:ورود و خروج معامله‌گران به بازار در کنار قدرت‌نمایی اخبار در حال تحت تاثیر قرار دادن نرخ ارز است. به عقیده کارشناسان کف و سقف تقریبی دلار در حال حاضر نیمه نخست کانال ۶۰ هزار تومانی و مرز کانال‌های ۶۲ و ۶۳ هزار تومانی است.

تابلوهای بازار ارز تهران در روز گذشته قرمز بود. پس از اصلاح نرخ صورت گرفته در بازار روز سه‌شنبه و رشد نرخ‌ها در این روز، روند بازار در روز گذشته مجددا کاهشی شد. به‌نظر می‌رسد دلار در روز سه‌شنبه سقف مقاومت جدید خود را محک زده است.

سیگنال‌های موجود در اخبار به نفع بازارساز است. اخباری مانند گشایش‌های ارزی جدید و احتمال تداوم یافتن مذاکرات با غرب و از همه مهم‌تر آمار و ارقام منتشر شده در رابطه با میزان فروش نفت کشور در ماه‌های اخیر، از جمله مواردی است که در کنترل انتظارات تورمی به بازارساز کمک می‌کند. حال باید دید بانک مرکزی با توجه به ذخایر ارزی خود مایل به ثبات‌بخشی به بازار است یا تمایل دارد نرخ ارز به روند کاهشی خود ادامه دهد. کاهش دمای بازار ارز

دیروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه روند نرخ شاخص‌های ارزی در معاملات غیررسمی بازار ارز تهران کاهشی بود. هر برگ اسکناس دلار آزاد که در روز سه‌شنبه با رشد قیمت هزار و ۵۵۰ تومانی به نیمه کانال ۶۲ هزار تومانی رسیده بود، فعالیت خود در بازار صبح روز گذشته را با افت قیمتی حدود ۵۰۰ تومانی در مرز کانال‌های ۶۱ و ۶۲هزار آغاز کرد.

در ادامه بازار دیروز روند کاهشی این ارز شدت بیشتری به خود گرفت به‌صورتی که آخرین نرخ نقدی بازار با اختلافی ۸۰۰ تومانی نسبت به نرخ روز پیشین در رقم ۶۱ هزار و ۷۵۰ تومان ثبت شد. این در حالی است که روند کاهشی ارزهای دیگر بازار مانند یورو و پوند از دلار نیز شدیدتر بود. هر برگ اسکناس یورو در عصر روز گذشته حدود هزار و ۱۵۰ تومان ارزان‌تر از نرخ پیشین در رقم ۶۶ هزار و ۱۵۰ تومان معامله شد. پوند نیز با افت قیمتی هزار و ۳۰۰ تومانی در رقم ۷۷ هزار و ۴۰۰ تومان به فروش رسید. برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • قیمت دلار در بازار باز هم پایین تر می آید؟
  • اعلام قیمت انواع خودرو / عرضه همچنان ضعیف است
  • دلیل آرامش نسبی قیمتها در بازار خودرو
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • بازار رمزارز‌ها / سقوط بیت‌کوین و اتریوم پیش از رویداد هنگ‌کنگ
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار آزاد +جدول
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • قیمت پژو پارس در بازار امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول